vrijdag 31 juli 2009


Hobbyshoppie:

Goedemorgen allemaal!

Hierboven zien jullie mijn laatste nieuwe aankopen van bij Karin. Die chipboardvlinders van colorbok van vorige keer vielen wel heel groot uit maar ik heb de vlinder op zijn geheel gebruikt als kaartje. Dit vond ik zo leuk dat ik maar meteen de andere vormen; hart, bloem en ster ook heb gekocht. Vooral de ster lijkt me leuk met het oog op de kerstkaarten! De bedeltjes op de foto heeft Kimberley gekozen om er een armband mee te maken. Het oranje zakje en de rub-ons zijn een kadootje van Karin: bedankt hiervoor! Als je op de foto klikt zie je alles duidelijker.
Nu moet ik dit weekend dringend eens gaan foto's selecteren om te laten afdrukken, zullen er een hele boel worden. Het begint te kriebelen om weer eens aan de scrap te gaan, na al die kaartjes van de laatste tijd ;-)) Heb een heleboel ideeen, nu alleen nog uitvoeren!

woensdag 29 juli 2009

Goedemorgen allemaal:

Dit kaartje is gemaakt met het mooie papier Pretty Please van MME. Het stempelafdrukje is ingekleurd met mijn ciao-copic-markers maar het wou niet helemaal lukken. Toch wil ik jullie dit kaartje niet onthouden en zo kan ik ook zien of ik in de toekomst vorderingen maak. Ik ben er nog niet helemaal tevreden over. Blijven oefenen dus! De tagmaker van Crea Motion vind ik dan weer helemaal geweldig. Ik ga vandaag mijn papierwinkel eens doorspitten en mijn kerstpapier bovenhalen. Ik heb ook veel mooi kerstpapier van in Leentje haar shop; dus materiaal genoeg om volgende week te starten met de kerstkaartjes.

dinsdag 28 juli 2009

Ellioth:

Het kon natuurlijk niet uitblijven hé. Na het overlijden van onze Keshim kregen we snel en onverwachts de kans om deze chihuahua te adopteren uit een asiel. Hij is de zaterdag afgestaan en de maandagnamiddag, net voor hij werd vrij gegeven voor adoptie stonden wij al klaar. Lang moesten we niet nadenken, eigenlijk helemaal niet; er was in ons huis en hart plaats te over voor een nieuw vriendje. Ondertussen is onze Ellioth alweer vijf weken bij ons en heeft hij zich al goed in ons gezin aangepast. Waar ik ga, gaat hij en zo is hij altijd in mijn buurt. Hij is zoooo lief en schattig! We kunnen hem nu al niet meer missen. Vrienden vragen zich wel af wat er met onze afghaan is gebeurd: gekrompen in de was?! We hopen natuurlijk dat we evenlang van onze chihuahua Ellioth mogen genieten als van onze afghaan Keshim. Dan staan ons nog heerlijke jaren tesamen te wachten.


maandag 27 juli 2009


Eerbetoon:


Goedemorgen iedereen!
Morgen, de 28ste, is het alweer 5 maanden geleden dat we onze trouwste viervoeter hebben moeten laten inslapen... Onze Keshim, afghaanse windhond, is 16 jaar geworden. Hij deelde zowel onze vreugde en verdriet wat je van sommige vrienden niet kan zeggen. Hij was echt een deel van ons gezin en was altijd bij ons, ook op vakantie. Het verdriet is er nog, de scherpe kantjes ervan slijten wat af maar het gemis is nog altijd heel groot; hij was dan ook groot! Hij zal altijd zijn plaats in ons hart blijven houden. De crematie van Keshim heeft ons wel geholpen, hij staat nu bij ons in de living met zijn kaarsje erbij! Keshim, Witten, nogmaals bedankt voor al je liefde ons gegeven!

zondag 26 juli 2009

SEI: Ally's in wonderland!

Goedemorgen, lieve bloglezers.
Deze 2 kaartjes zijn gemaakt met het toch al wat oudere papier van SEI. Ik was op zoek naar een zomers gevoel en bij deze kwam ik hierop uit in mijn papierwinkel.
Leuke anekdote bij het onderste kaartje:
Zoals jullie kunnen zien is dit afdrukje ingekleurd met mijn ciao-copic-markers. Ik zal nog heeeeel veel moeten oefenen om het mooi ingekleurd te krijgen en hier gaat het om: ergens in de week zei ik tegen mijn ventje dat mijn maatje Ilse ook was aanbeland in bloggersland. Nieuwschierig ging hij een kijkje nemen en kwam tot de conclusie dat Ilse heel mooie kaartjes maakt en dan vooral het inkleuren vond hij wel sjiek! Ik had juist dat kaartje van M.M. gemaakt en ingekleurd met derwent potloden wat natuurlijk een groot verschil is tegen de copics. Ik dacht bij mijn eigen, wacht maar af ventje... Wat Danny niet wist, is dat ik ook al de eigenaar ben van copics (weliswaar in een kleinere hoeveelheid). Dus onderstaand stempelafdrukje ingekleurd, kaartje gemaakt en hem gevraagd om ze op foto te zetten voor mij. Zijn comentaar toen hij dit zag was: Hey, dit kaartje is al stukken mooier van kleurtjes, levendiger! Ik dacht, allé, zijn euro is gevallen dat ik ook copics heb... maar neen hoor, niet dus. Mannen hé! In alle geval: hij vindt mijn kaartjes mooi!

Bij dit kaartje heb ik de cuttlebug nog eens bovengehaald. Verder heb ik een paar "Posies" (grote bloemen) gebruikt met daarop een kleine bloem van Prima Flower (beiden te vinden bij Leentje) en dit versierd met rhinestones met de hotfix.

vrijdag 24 juli 2009

making memories:

Dit zomerse kaartje heb ik gemaakt met papier van Making Memories Garden Party: dots, flowers en stripe. Het afdrukje is ingekleurd met Derwent colorsoft potloden.

woensdag 22 juli 2009

Swirl-it:

Dit is de opdracht die Romy ons meegaf op haar blog. Het leek mij een heel fijne challenge en ik dacht meteen aan vintage! Het papier van 7Gypsies (uit het pakket van Leentje) leek mij hiervoor heel geschikt. Ik maakte ook alweer gretig gebruik van de tagmaker van CM. Ik had nog een swirl in grungeboard liggen die ik inkte met merlot cats-eye. Ook de gestempelde swirl is in deze kleur gedaan. Stempel is van ikadinko-deco. Verder gebruikte ik heel wat bloemen; hoe kan het anders ;-)) Het bordeaux lint met lovertjes rand is gemaakt om op deze lay-out te gebruiken.

dinsdag 21 juli 2009


Voor Tibo:
Dit kaartje is voor mijn kleine vriend Tibo; zoontje van mijn maatje Ilse. Het is gemaakt met het papier van October Afternoon: Ducks in a Row.

maandag 20 juli 2009

Voor Milan:

Dit kaartje heb ik gemaakt voor mijn neefje Milan om heb te bedanken voor de fijne dagen! Het is gemaakt met het leuke papier van October Afternoon: Cherry Hill.

zondag 19 juli 2009

Bitter sweet:

Deze drie kaartjes zijn gemaakt met papier van B-Grey, bittersweet. Ik kreeg het ganse pakket om mee te werken. Op het bovenste en middenste kaartje maakte ik weer graag gebruik van de tagmaker van Crea Motion. Het onderste kaartje is buiten het lintje en de kleine letterstickers van m.m. volledig gemaakt met emblishments uit het pakket.

zaterdag 18 juli 2009

Aankopen:

Ik ging vorige week naar hobbyselect in Kortrijk omdat ik dringend een paar verschillende maten acrylblokjes nodig had om te stempelen. Natuurlijk kon ik het niet laten om ook nog een paar vellen scrappapier mee te brengen :-)) Hierboven zie je Bo-Bunny: back to backs. Eronder Scenic Route met metropolis. De blauwe pons is er ééntje die openingen in het papier maakt waardoor je dan een lintje kan schuiven. En als laatste zie je van Crate Paper de orbit collection.
Knutselmaatje:

Ik ben dus nooit meer alleen! Onze chihuahua Ellioth ligt zelfs bij mij op de hobbykamer en als hij moe is van het scrappen, valt hij in slaap in zijn mandje. Je kan niet altijd op de schoot liggen natuurlijk!

vrijdag 17 juli 2009

Baby-girl:
Van dezelfde serie als baby-boy en ook van vaessen is deze paperset met mooie vellen papier en bijhorende emblishments. Op het bovenste kaartje gebruik ik terug de tagmaker van Crea Motion. De volledige werk en materiaalbeschrijving komt begin augustus te staan bij Leentje.

donderdag 16 juli 2009

Milan knutselt graag en dat is hier geen enkel probleem: materiaal genoeg.Milan aan de Menenpoort. Erg indrukwekkend allemaal.
Elke avond wordt hier de last post geblazen.
Als hij in Ieper is, komt Milan graag eens naar hier 's avonds met zijn nonkel Danny.


Dinsdag gingen Milan, Kimberley en ik samen naar de speeltuin. Hij kon er zijn hartje ophalen! Nadien trokken we nog naar de parking achter ons huis: een prachtig parcours om te skeleren. Grote nicht Kimberley en neefje Milan genoten van hun tijd samen. Op de bovenste foto zie je Milan in opperste concentratie!
woensdag 15 juli 2009

Bedankt!

Bij deze wil ik even een paar mensen bedanken die steeds klaarstaan om mij wegwijs te maken in bloggersland. Mijn broer Chris; die deze blog voor mij heeft opgestart! Angela en Romy die me helpen deze blog tot een mooi geheel te maken en mijn beginnersprobleempjes helpen op te lossen. Bij deze zet ik jullie even in de bloemetjes: bedankt!

Baby-boy:

Deze twee kaartjes maakte ik vorige week voor Leentje. Het papier is van vaessen Baby-Boy. Het is in pakket te verkrijgen samen met enkele mooie vellen alfabet, emblishments, enzo... In mijn werkpakket zat ook de tagmaker van Crea-Motion samen met twee grote tekensjablonen en heel veel verschillende vormen. Ik was natuurlijk meteen verliefd op dit toestel; ik gebruik het zowel op mijn kaartjes als op mijn lay-outs.


dinsdag 14 juli 2009

Milan op bezoek!
Ons neefje is voor de eerste keer alleen komen logeren naar het verre Ieper. Hij is dan ook al 9 jaar, een flinke grote kerel dus! Hij heeft zich al goed vermaakt met zijn grote nicht Kimberley.
Na een partijtje voetbal, lekker gegeten, en - ja hoor hoe kan het ook anders- na een uurtje knutselen, douchen, volgt er nog een tijd voor foto's moment! Nonkel Danny is de fotograaf van dienst. Nog effe lezen en dan is het tijd om te slapen... Slaap lekker Milan! Fijn dat je bij ons bent!
Oef! Iedereen heeft hier goed geslapen! De jeugd laat mij nu al voelen dat ik oud word ;-)) Vroeg op is geen probleem, maar zo vlug wakker worden... Ik zit met een slaapkop achter de pc. een berichtje te typen en terwijl tekenfilms kijken. Straks gaan Kimberley, Milan en ik op uitstap. Onze Mister Ellioth mag ook mee; wat Milan leuk vindt want hij is gek op dieren.

maandag 13 juli 2009

Deze twee zijn gemaakt met het andere mooie papier van SEI-mimosa. Ik vind de kleuren heerlijk zomers!

Een kaartje voor beterschap en ééntje voor iemand die binnenkort jarig is!


Met mijn eerste lay-out die ik heb gemaakt voor Leentje heb ik 2 vliegen in één klap gevangen. Vrienden van ons zijn 20 jaar getrouwd en als kadootje maakte ik deze (samen met een omslagje met geld). Er zit ook een schildersezel bij om lay-out op te plaatsen. Ik gebruikte hiervoor het supermooie papier van SEI - bridgeport! De werkbeschrijving en materiaal gebruik zal je later kunnen vinden op de site van Leen. Zij is momenteel op vakantie en bij terugkeer wordt er aan gewerkt.


Deze vlinder is van chipboard van colorboc. Ik kocht deze bij Karin van hobbyshoppie en dacht dat het kleintjes waren om een kaart mee te versieren, niet dus ;-)) Karin gaf me echter de tip om de basis zelf te gebruiken als kaart. Bij deze. Ik gebruikte terug hetzelfde papaier van SEI. Er zitten ook nog twee chipboard elementen op -een knoopje en een vlindertje. Deze vlindercreatie is mijn deelname aan de challenge bij Scrappassion.zondag 12 juli 2009

Het kon niet uitblijven... Met de aankoop van een Nikon D90 (semi-professioneel) en een aanbod van Leentje om met materiaal uit haar winkel lay-outs en kaartjes te maken, ben ik dan eindelijk aanbeland in bloggersland.


Ik ben sinds februari 2008 besmet met het scrapvirus. Deze hobby is ondertussen een ware passie geworden voor mij. Wat begon met een paar velletjes papier, snijplankje en mesje is nu een winkel van mijn eigen geworden. Ik heb door omstandigheden veel tijd en maak hiervan dan ook gretig gebruik. Jullie zullen hier dan ook vooral mijn werkjes kunnen bewonderen. Op deze foto kon ik nog spreken van een scraphoekje; nu is het een scrapkamer geworden met uitbreiding van tweede bureau.