zaterdag 31 december 2011

Poekie.

Goedemorgen lieve bloglezers,
Hier mijn laatste blogpost van het jaar 2011.
Het gaat over mijn scrapvriendin van het eerste uur. Ik ken Saskia (neem een kijkje op haar blog voor foto's) al een tijd. Ze is een lieve en attente vrouw en dit overkwam haar zoontje...

Ik citeer even:
Gentblogt: Wie is Poekie?


Saskia: In augustus werd er bij ons zoontje Robbe lymfenklierkanker vastgesteld. Sindsdien verblijven we regelmatig in het UZ Gent voor onderzoeken en chemo-behandeling. Tijdens die lange dagen in het ziekenhuis haakte ik af en toe een knuffeltje. Zo maakte ik bv een robotje, een muis en een kat voor een paar kindjes van de afdeling. Zowel de kindjes als de ouders waren enthousiast over deze kleine verrassing. En zo kwam ik op het idee om voor alle kinderen van de afdeling een knuffel te maken! Maar op jaarbasis verblijven er daar een 100-tal kinderen. Oeps… zoveel knuffels kan ik niet alleen maken! Daarom besloot ik om hulp te vragen aan andere creatieve mensen. Het was even zoeken naar een naam voor dit project. Maar al die tijd zat mijn gebreide huiskat Poekie op m’n bureau naar mij te kijken … soms ligt het antwoord zo dichtbij.
Lees hier het volledige artikel!
En hier kan je zien wat er allemaal gemaakt wordt.

Ik hoor jullie al denken: maar ik kan helemaal geen knuffel haken, breien, naaien... Nu, ik ook niet :-)) Ik waag me er niet aan. Maar je kan ook op andere manieren het Poekie project sponseren! Je kan wat eurootjes doneren om zo wol te kopen voor de handige mensen onder ons en die maken dan met jouw wol een knuffel!
Elke euro is welkom!
Voor meer info kan je emailen naar: poekie@telenet.be

En weet... WIE GOED DOET, GOED ONTMOET!

Rest er mij nu alleen nog jullie allemaal een spetterende overgang naar het nieuwe jaar toe te wensen. Voor allen die mijn jaar kleur hebben gegeven: een Gelukkig Nieuwjaar! Moge in 2012 de zon wat meer schijnen voor ons allemaal!

Fijne eindejaarsfeesten en tot in 2012!
Liefs,
xxx
C.arine.

2 opmerkingen:

  1. Wat een geweldig en machtig idee om het zo prominent op je blog te zetten op een dag waarop iedereen het jaar 2011 overdenkt!! Carine, ik vind het en jou helemaal super!! Ik wens je een hele fijne jaarwisseling en een gezond, gezellig, gelukkig, creatief en alles goeds voor 2012.
    Liefs en een dikke kus van, Nicole

    BeantwoordenVerwijderen