maandag 19 november 2012

Yarn-Talk.

Goedemiddag lieve bloglezers,
Hieronder nog even wat haak nieuws van mij.
Met de onderste foto eerst.
Mijn Babette Blanket schiet goed op, als je weet dat ik telkens maar kleine stukjes kan haken. Ik haak volgens dit patroon en in hevige kleuren. Het patroon bestaat uit 5 banden/stripes en ik heb er nu al 4 af. Ik moet alleen nog de 4de band aan de vorige 3 banden haken. En nu ligt dit project effe stil.

Tweede foto.
Ik ben wat aan het haken voor mijn 4 Secret Santa's die ik ben aangegaan.Ook zo goed als klaar. Ik kocht in de Action dit schattige pakje garen voor nog geen 2,00 euro. Is acryl en zijn bolletjes van 10 gram en de kleurtjes zijn zo mooi. Kon ik onmogelijk laten liggen :-))

En dan de eerste foto.
Baby mutsje...??? Neen, hier is niemand zwanger ;-))
Ik doe gewoon mee aan het goede doel samen met onze fantastische haak groep Dutch Crochet.
Als jullie mij het weekend van 9 februari 2013 nodig hebben... ik zit dan in Nederland van vrijdag tot zondag.
Lees maar mee!

 • Lieve Mutsenhaaksters,

  Een oproepje van Karin Mijsen nog geen twee weken geleden is tot een geweldige saamhorigheid binnen Dutch Crochet uitgegroeid.

  FANTASTISCH... Inmiddels zijn er 60 dames volop aan het haken gegaan voor dat hele mooie doel;

  Een mutsje haken voor pasgeboren babies in Centraal Azie!
  Jullie weten inmiddels hoe hard die mutsjes nodig zijn...jullie hakende handen daarvoor nodig zijn.
  Zo niet neem gerust nog eens een kijkje op de site van de organisatie www.savethechildren.nl.

  Heel veel emails heb ik mogen ontvangen, deelnemers mogen registreren en de lijst van mutsjes zien groeien en groeien.

  Vandaag hebben we inmiddels een totaal van TWEEHONDERDDERTIG mutsjes.

  Te mooi voor worden.

  Wij als werkgroep, die spontaan van start is gegaan, hebben met elkaar overlegd afgelopen week. Hoe mooi zou het zijn als we
  hier nog een mooie finish in februari aan kunnen geven?!

  En zo was het idee van een heuse MUTSMARATHON geboren. Dus de vraag is... ben jij fit genoeg om hier aan deel te nemen?
  Om met 199 andere vrouwen twaalf uur lang mutsjes te haken of te breien voor dit extreem goede doel waar mutsjes zo hard nodig zijn?!
  En ja je zult wel fit moeten zijn om twaalf uur lang continue door te haken....maar is dat ook niet een droom voor ons allemaal en dan ook nog
  met wol die we gaan krijgen voor dit fantastische doel? LET WEL dames, er zijn MAAR 200 plaatsen, dus ben jij fit genoeg om hier aan mee te doen
  Geef je dan snel op via mutsmarathon@gmail.com.

  Stel je het je even voor... samen met je DC vriendinnen 12 uur haken en of breien met wol die door gulle leveranciers geschonken is. Je mutsjes die je tot nu toe hebt geproduceerd mag je zelf ophangen aan meeeeters waslijn. Wil je niet meedoen aan de marathon, geeft niets.. kom dan gezellig je mutsje brengen en ophangen. Er zal een braderie zijn die voor jou als haakster helemaal op je lijf geschreven is.

  De locatie is nog niet bekend, daar wordt hard aan gewerkt evenals aan onze eigen facebook page.
  Waarom is dit nodig? Dutch Crochet is neutraal als het gaat om reklame maken. Dat is een juist heel goed voor onze gezellige club.
  Maar dit event zal gedragen moeten worden door sponsoren. Uiteraard willen we wol voor deze dag gaan krijgen....veel wol en in ruil
  daarvoor mogen leveranciers reklame maken.

  DUS GA NU NAAR :

  https://www.facebook.com/pages/MutsMarathon-NegenFebruari/108255036006173 en like deze pagina... Er wordt momenteel super hard aan gewerkt dus blijf deze site goed in de gaten houden.

  Hier zul je tevens op de hoogte worden gehouden over allerlei lokale events in de aanloop naar dit grote event. Echtstudio.nl en Creamijn hebben al
  aangegeven dat zij heel graag hier deelgenoot van willen zijn. Zij komen met data voor gezellige haak-ins. Dus hou de kalender op die facebook pagina
  in de gaten.

  Daarmee komt dus het tot nu toe gecorrespondeerd email adres van Myran te vervallen. Het nieuwe email adres van de mutscampagne is nu MUTSMARATHON@gmail.com

  Lieve meiden,

  Mag ik jullie voorstellen aan de werkgroep van de Mutsencampagne van Dutch Crochet;
  Karin Mijses
  Ni-cOelchen Netlef
  Danielle van der Aa
  Nicole van Kessel
  Alike Baaij
  Sandra Koster
  en natuurlijk mijzelf.

  Weten jullie dat ik tien dagen geleden riep dat vijftig mutsjes haalbaar moest zijn? Inmiddels is het virus door jullie zo enthousiast opgepakt dat ik de lat wat hoger ga leggen.

  IK ZEG HIER EN NU...........................................op negen februari wil ik waslijnen vol over onze hoofden zien hangen met vol liefde gehaakte en gebreide mutsjes en
  wij als werkgroep gaan ons inzetten om op negen februari aan het eind van de dag minstens 1000 mutsjes te mogen aanbieden aan Save the Children.
  We zullen onze uiterste best doen om alle middelen die nodig zijn om dit te gaan behalen voor elkaar te krijgen. Er komt nog veel meer nieuws hierover, maar voor nu zullen jullie het hiermee even moeten doen.

  Lieve groet,
  Werkgroep Mutsmarathon
  Karin, Ni-Coelchen, Danielle, Nicole, Alike, Sandra en Myran

  ps.... alle hulp is welkom, een aantal van jullie heeft zich al aangemeld en zal de komende dagen nog benaderd worden met concrete vragen.
Op de foto klikken = groter.

Fijne dag!
Liefs,
xxx
C.arine.

2 opmerkingen:

 1. wat een super goed initiatief van jullie om zo iets op te zetten.
  Ik ben er zeker bij op 9 febr
  gr netty

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Carine, wat een leuke blog heb je hier en wat leuk dat mutsje en nog leuker: je zit in Nederland het weekend van 9 februari, ik hoop ik ook. Wat een actie heeft Karin in de wereld gegooit en Myran leven in geblazen hé.

  Ps. Ik ben maar metten volger geworden van je leuke blog ook

  Groetjes Margo

  http://margeaux-haaktgraag.blogspot.be/2012/11/muts.html

  BeantwoordenVerwijderen